چۆنێتی دروستکردنی کاپ کەیکێکی شێدار لە سفرەوە

ئێمە دەتوانین کاپ کەیکێکی خۆرایی، نەم و شێدار، هەر بەم شێوازەی لە نوان هۆرامان دەردەچێت

چۆنێتی دروستکردنی کاپ کەیکێکی شێدار لە سفرەوە
چۆنێتی دروستکردنی کاپ کەیکێکی شێدار لە سفرەوە

ئامادەکردنی توێکەی کاپ کەیک

بۆ دروستکردنی کاپ کەیکێکی نەم و شێدار، پێویستە ئەمانەی خوارەوە لەسەر دەست ببێن:

  • 250 گرام آردی سپی (بە باشترین کوالێتی)

  • 1.5 قوڵە قاوەدانی باکین (بیکینگ پادەر)

  • 0.5 قوڵە نمک

  • 200 گرام شەکر سپی (یانه‌ی خڕخڕی)

  • 120 ملیلیتر شیر

  • 100 ملیلیتر زەیتی گیاهی

  • 2 دانە هێلکەی گەورە

  • 1 قوڵە ڕەشەوەنی وانیلا

  • 100 گرام شکۆلاتی خرماو (دروستکراو)

ڕێگای ئامادەکردن

1. ئامادەکردنی خوێکی کاپ کەیک

  1. کەتی تەناوەکانی خوێک (آرد، باکین پادەر، نمک) لەگەڵ یەکتر بشوڕن تا بێ گوڵه ببێت.

  2. لە قاپێکی تر، هێلکەکان لەگەڵ شەکر تەقەکەرن تا قەڵەو ببێت.

  3. شیر، زەیت، و ڕەشەوەنی وانیلا زیاد بکە و باش بشوڕەوە.

  4. ماوەی کاتی پێویست، شکۆلاتی خرماو لەگەڵ خوێک زیاد بکە و مل مەکە، هەر تەنها بکێشە.

2. پشکوتن و شێوەدان

  1. فر بەرز بکە بۆ 180℃.

  2. کۆپیەکانی کاپ کەیک لە پێچەوی کاغەزی پڕبکە بۆ 2/3.

  3. ماوەی 18-20 خولەک بپشکۆ.

چۆن خۆشی شێدایی کاپ کەیک زیاتر بکەین؟

1. خوێکی خێرای تەرخێوی

بۆ ئەوەی کاپ کەیک شێداری بێت، ڕێکەوتی خوێک بەرەو پیشوو نەکەوێت و هەر ئامادەکراو بێت.

2. بەکاریهێنانی مادەی ئۆیڵی

شێداریی زیاتر بە بەکاریهێنانی زەیتی گیاهی یاخود مایعی تر دەبێت، بەتایبەتی پەیوەندیدار بە ئەوای کەی حاڵەتی پێوه‌ندیی یەکتر بگرن.

3. سوکایەتی و ڕەنگی خۆش

لە کاتی پیشکوتن، گرمی زیاد نەبێت تا تەنها نەرمی کاپ کەیک بمێنێت، بەڵام لە پڕکردن تێبینی بۆ قوتی هەر یەک ببکە.

چۆن کاپ کەیک پێوە بخەین بۆ بەرزترین خۆشکراوی؟

1. پێوەبخستن لەگەڵ کریم چێزی

  • 100 گرام زەیتی سەفیدی (مەلەتی پەستە) لەگەڵ 200 گرام شکری پودری ڕەشکەرەوە.

  • 50 ملیلیتر شیر بۆ خۆشی زیاتر.

2. پێوەبخستن لەگەڵ شکۆلاتی بەرزەرین

  • 100 گرام شکۆلاتی کاکائۆ بەرزەوە.

  • 50 ملیلیتر شیر داغ بۆ نەرمی زیاتر.

کۆتایی

بەم شێوازە، ئێمە دەتوانین کاپ کەیکێکی خۆرایی، نەم و شێدار، هەر بەم شێوازەی لە نوان هۆرامان دەردەچێت، لە ناو ماڵەوە بە سادەترین و باشترین شێواز دروستبکەین!

About the author

Sahand Aso Ali
I am Sahand Aso Ali, a writer and technology specialist, sharing my experience and knowledge about programmers and content creators. I have been working in this field since 2019, and I strive to provide reliable and useful content to readers.

إرسال تعليق

A+
A-